Nairobikoll!

Inför digital storytelling-workshops

Posted on: 20 augusti 2008

Tillbaka i Nairobi där prisstegringen fortsätter äta upp folks pengar. Lunchpriserna gick visst upp sisådär 25 procent medan vi var i Sverige på semester…

Mötade med Omulepu och Åsa om Digital Storytelling-workshops för Megen-aktivister i dag. Organisationen har fått pengar för att dokumentera sin verksamhet, så det är strängt taget bara att sätta igång. Åsas chef Kennedy vill nog helst köpa en videokamera för större delen av pengarna. Det tycker jag låter som slöseri – en tillräckligt bra kamera för att få tv-kvalitet kommer man inte att ha råd med ändå, bättre då att lägga pengarna på hyfsade kameramobiler om man vill ha rörligt material i berättelserna.
Det ger för det första relevanta färdigheter, med tanke på mobilpenetrationen och att kameramobiler med alla säkerhet snart blir vanliga här; för det andra möjlighet att arbeta med verktyg och metoder där Östafrika inte nödvändigtvis har en sämre utgångspunkt än Europa; för det tredje kanske mer relevant innehåll. En mobiltelefon har man ju med sig i vardagen. Det gäller inte en lånad videokamera – speciellt inte i Nairobi.

Lämna en kommentar

Om mig

Jag är frilansande journalist och konceptutvecklare.
Kontaktuppgifter: leowallentin.se

Arkiv